Kisah Benar:Cinta Seseoarang Lelaki Yang TerSangatlahh Buta.(Part One)

AMARAN!

WARNING:Cerita ini,adalah fakta belaka bukan rekaan.Memang ada kena mengena dengan hidup .Anda nasihatkan supaya membaca cerita ini sehingga habis untuk mengetahui realiti yang mungkin berlaku di persekitaran anda,yang mungkin akan menimbulkan kepekaan anda dikemudian hari.Sekian..


Sebenarnye,cerita ni,bukan nak menimbulkan aib atau keburukan sesorang.cerita ini,adalah sebagai tauladan,ikhtibar untuk kita bersama sama berfikir secara jauh dan rasional tentang sesuatu keadaan dan situasi.Diharap kita bersama sama perbaiki diri masing masing.Wallahualam.


Kisah ni berlaku dan still berterusan sejak bulan Januari hingga berlarutan ke bulan Julai,dan aku pun tak tahu sampai bila.Aku ada seoarang kawan yang bernama H.Aku sebenarnye agak kesian dengan H.Aq rasa H tak pernah bercinta dan mengenal cinta dalam usia yang matang.aku tak kata,aku matang dalam percintaan.tapi keaadaan dan tingkah laku H buat aku takut H akan terjerumus dalam bidang percintaan yang sangat naif.

Nak dijadikan cerita,si H ni, suka seorang wanita nih dalam diam.Nama wanita tu E.E ni pulak satu kelas dengan H.H ni pernah cakap dengan aku dan membe aku,yang dye ni nak tackle wanita E ni.Aku tak pernah halang dengan sesiapa pun nak dye bercinta,tapi aku takut dye tersalah pilih.Then kerap jugak,aku dengar cerita si H ni,nak tackle si E.Si E tak pernah anggap pun yang si H nie,teman istimewa.Tapi lagak dyeorang nih,agak menyakitkan hati sang pemerhati.

Sebab ape aku cakap macam tu? Korang boleh bayangkan tak,yang si H nie,punye lah terkejar kejar kat si E ni,sampai kawan-kawan sendiri pun dye boleh abaikan.come on la,kau dah matang,dah masuk Universiti pun,tak payah nak kejarkejar sgt.Even H ,buat macam tu,kat kawan kawan dye,kitaorag stil anggap dye kawan lagi,sebab kitaorang kesian tengok dye.Tapi yang menjadi kemusykilan,walaupun si E ni,tak pernah anggap si H ,pakwe dye.Tapi dye boleh suro macam macam kat si H ni.Yang si H ni pun ikut je la telunjuk wanita idaman dye tu.memang aku sakit hati gila lah kan. Ppfffftttt!...

Lagi satu,agak menimbulkan ketidakpuashatian aku.Boleh pulak,malam malam dyeorang saling menelefon.itu aku tak kesah sangat lah.yang buat aku bengang, si E ni,boleh menangis teresak esak dekat si H ni,hampir setiap malam.boleh dikatakan setiap malam lah,nak tahu tak sebab ape,dye nangis?? si E ni,adalah suka dekat seseorang Jejaka yang agak tampan.*tampan ke? nak muntah aku.tapi si jejaka ni,tak layan langsung si E tu. sebab tu la yang membuat kan si E ni,boleh menangis setiap malam.yang si H ni pun,pujuk lah si E.Dah pujuk hari ni,esok menagis balik.aku pun tak pham lah wanita jenis ape ni?

Nak mainkan hati lelaki pun agak agak lah kawan.Dah Terang lagi nak bersuluh.takkan tak pham lagi kot?
Dah la kawan aku tu naif pasal cinta,kau boleh mainkan hati dye pulak.If kau tak suka dye pun,tell the true story lahh.Dont be a Stupid girl!jangan nak suruh lelaki je yang nak jadi gentle,perempuan pun kena lah jadi genle jugak.Not fairlah.!Ppffttt...



ENDING OF PART ONE!
.....................................................................................................

Photobucket
budak tengah stalker

8 comments:

Nurnajwa said...

Gila ni, sme la kte ade mmber mcm ni --'

Girl tu kwn kte, ade boy pon tp still lyn mmber laki tu mcm kasi hope kt dia.

hairul said...

Anonymous said...memang tersangat gila.
ntah la,macam macam dunia sekarang ni kan.
harap2 dijauhilah.

hairul aqua said...

yess! dont give a hope !
hee..

Slumb3r said...

nak tnye arr....aku ader terbaca ttg admin blog ni ditipu di Ucit collage....ditipu dari segi pe...cam ne...story sikit.....

hairul aqua said...

oke.dye bukan tipu pasal ape.semua ni salah sangka sebnrnye.pihak city uni.tak salah sebnrnye,even dorg jnji nak pulngkan balik duit kitaorg kalau kitaorg keluar dari kolej tu.jnji nak kasi,bila kena pnggil.smpai skunk tak kasi2.beter tak pyah jnji.pas tu ejen yg dilntik city uni,yg mengaut keuntungan yg byak.tapi aq rasa,city uni,lebih oke dari dulu kot.itu pndngan aq la.

Slumb3r said...

ooo...ingt kes aper tadi....seram jgk nak masok sane law kes yg berat tahap kerbau...hahaha..anyway tq 4 the info....

Anonymous said...

hahhaha...sy mmber H 2..mmg bangang la laki 2..haahahah

hairul aqua said...

anonymous:haha.anonymous ! sila rahsiakan identiti anda. wahaha.

slumber:masuk je.semua kolej nak kaut untung.tapi ramai mmber dekat sana dah boleh survive dgn jayanya. haha.welkame :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...