Sepintas "Coretan sayang buat Kelab Penyayang"Assalamualaikum W.B.T. Degree ku semakin menuju ke penghujung. Sedar tak sedar semester hadapan menjadi semester ke-6 ku di UiTM Shah Alam. InsyaAllah, berbaki 3 semester lagi aku akan menamatkan pembelajaranku dalam peringkat Sarjana Muda . Semakin lama aku menuntut, semakin banyak memori yang tercipta. Masakan tidak, dengan terlibatnya aku dengan komuniti Kelab Penyayang UiTM Shah Alam aku mengenali begitu ramai sahabat. Pengalaman ini sebenarnya modal aku untuk aku mempraktikannya di alam pekerjaan kelak. Sungguhpun, sesetengah pihak menganggap bahwa aktiviti kelab/persatuan adalah sangat memeningkan dan buang masa, tapi bagi aku ia adalah pengalaman yang sukar digambarkan dengan kata-kata. Feel it, taste it. Hahaha. Btw, nak cerita beberapa buah gambar yang mempunyai catatan yang tersendiri, sepanjang menjadi jawatankuasa Kelab Penyayang. Mengenali mereka yang datang daripada pelbagai Fakulti seperti Kejuruteraan elektrik, mekanikal, kimia, seni bina perancangan dan ukur, seni reka, komunikasi media, sains gunaan, undang-undang, akaun, dan pengurusan perniagaan. Maaf kalau ada yang tertinggal memberikan sejuta satu  buah cerita. Cewah! Hahahaha.
Anual Grand Dinner

Merekalah antara rakan-rakan penyayang yang terawal aku kenali. Thanks guys. Sanggup terima aku, walau pada asalnya keahlian tidak dibuka untuk ahli baru ketika itu. Aku sangat hargainya. Saat mula-mula aku mengenali mereka terus terang aku katakan, mereka sangat profesional dalam mengutarakan pendapat serta kritikan. Sesungguhnya bekerja dengan mereka membuatkan aku lebih berpikiran terbuka. Fakta yang perlu aku akui adalah, berpersatuan di peringkat Degree dan Diploma jauh berbeza. Terima kasih beri pengalaman pertama itu. Semoga korang berjaya dalam bidang yang korang ceburi. Ada rezeki kita jumpa lagi. Amin.
Sesi photoshot

Menerima keluarga baru, selepas hampir kesemua ahli kelab penyayang yang lain telah menamatkan zaman universitinya. Bukan tugas yang mudah untuk menarik mereka ke kelab yang berkonsepkan kesukarelawan ini. Alhamdulillah, kami berjaya lakukannya. Terima kasih sebab sudi isi kuata yang telah lopong dek kerana kekosongan yang telah ditinggalkan. Hehehe. Tetapi terdapat segelintir daripada mereka terpaksa menarik diri atas sebab-sebab tersendiri pada semester yang berikutnya. Tak puas rasanya bekerja dengan mereka. Alhamdulillah dapat lagi pengalaman baru apabila bergaul dengan mereka yang terdiri daripada pelbagai fakulti. Miss it. :)
Batik Fun Walk 2014
Sengaja nak kongsi gambar ni. Hehehe. Walaupun, event ini agak simple tetapi ia banyak memberi pengalaman berguna buat kami. Dapat bergambar dengan YB KJ, isteri KJ lepastu Izzue Islam. Hahaha. Btw, semester ini ada buat event ni lagi. InsyaAllah, kalau takde aral, saya bakal menyusul ke program tersebut. Huhuhu.

Sidang Kemuncak Kelab Penyayang, A Famosa, Melaka
Masa ni serius sangat eksited bila dapat jumpa Puan Siti Safurra, iaitu penasihat Kelab Penyayang UiTM Pulau Pinang. Beliau sangat memahami kami. Menyokong segala aktiviti yang kami buat dengan penuh semangat walaupun beliau sudah berkahwin. Thanks, puan sudi datang. Btw, kami adalah "Kelab Penyayang UiTM Semalaysia" Hasil gabungan dua kelab penyayang UiTM Shah Alam dan UiTM Pulau Pinang. Hasrat aku sebelum ini nak mempertemukan dua kelab ini dalam satu event akhirnya tercapat. Best of luck Kelab Penyayang UiTM Pulau Pinang. Rindu Pesemboqqqqq wehhhh. Hahahaha.Majlis Anugerah Tokoh Siswa 2014

Majlis makan sampai kenyang dan majlis melaram. Hahaha. Kelab Penyayang tak dapat anugerah apa-apa pun. Tapi, kami tetap cool. Disamping puan Siti kami yang cantik molek. Hehehe. "We Love, We Care".
Pra-Kempen Senyum KTM
Perancangan yang rapi daripada saudari Athirah yang juga merupakan mantan YDP Kolej Delima membuatkan aku begitu teruja untuk  bekerjasama dengannya. Ideanya yang bombastic, membuatkan aku rasa kerdil sangat. Hahaha. Serius best, jenjalan dekat KTM KL Sentral, dan sekitar Sogo, rancang macam-macam bagi memastikan program tersebut berjaya dengan jayanya, Alhamdulillah, program tersebut berjaya seperti yang dirancang. Tetapi, ada sedikit konflik berlaku semasa ingin mendapatkan kelulusan daripada pihak atasan sehingga membuatkan beberapa perancangan kami terbantut. Program yang tak dapat aku lupakan sepanjang aku bergelar seorang pelajar.
Majlis makan beramai-ramai

Untuk mengumpulkan kesemua mereka ni bukan  mudah. Hahaha. Walaupun, meeting kami berlangsung hampir setiap minggu tetapi, kehadiran kami semua agak kurang memberangsangkan. Hahaha. Maklumlah, masing masing punyai komitmen yang perlu diselesaikan. Adat lah tu tak datang meeting. Huhuhu. Aku pun ada ponteng jugak. Hahahaha. Makan pizza, makan kek secret recipe yang first time makan, Hahahaha. Sedap sangat. nanti kalau terasa nak makan, akan aku beli kelak. Hahaha.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...