PENGEMBARAAN KAMI DALAM PERMASALAHAN,HAHA;D







Ehem2!!yeah,ahaha!btw asssalamualaikum~lupa pulak.heee:C. untok entry kali nie,ak nak cite pnglaman  yang agak tak boleh dilupakan sebab peristiwa ini baru berlaku semalam!! ke"TERUJA"an la weh!HAHA.

kisah sebermula disini..



TEST 143
0ke.pada satu malam yang hening serta agak sejuk disaksikan bulan purnama pada malam jumaat,diringi titisan titisan mengiringi perjalanan ke dewan kuliah untuk mngambil TEST 143!*haha,terlampau formal la pulak!heee...
sebenarnye cumnie,setelah abes je test tu,kitaorang decide nak makan kat luar dengan dak kelas,tapi malangnye rmai tak dapat ikot,sebb ada yg nk balik kampung la,ada yang ada hal tu la,ngan pakwe la,opss..terlebih sudah!HAHA~lepas uh,bincang punye bincang,kitaorang amik keputusan makan kat DEE MARA! nama memg megah gila,sebab terletak bersebelahan dengan Universiti Teknologi MARA,sbb uh nama dye cumtu!haha.menu yang ak pilih kat situ adalah nasi goreng daging masak merah,agak sikitla kalaw nk dibandingkan dengan keadaan per0t aq yang asik berdendang!ahaha.



MASUK PULAU
Makan pnye makan smbil bergurau senda.tiba2 terdengar satu suara yang mencadangkan nak pegi masuk pulau.!ak pun apa lagi,sudah semestinya lah ak orng pertama yg sokong semua tu.bincang pnye bincang,akhirnya kitaong deal nak pegi pulau malam tu.0vernight la katakan.ahaha,first time ni overnight kat penang.dengan keadaan poket yang sarat dengan wang sebab PTPTN baru je keluar harini.memg rezeki la katakan.WALAWEH!haha.
memg masa yang tepat la bnde nih terjadi kan!hari pertama ptptn dah nak pegi enjoy.HAHA.dengan berbekal kan sebuah kereta toyota innova,serta seorang pemandu wanita yang arif mngenai jalan2 kat pinang nieh.memg jadi malam yang indah la time tu kan??haha.



PEMANDU WANITA PALING BERKHEMAH
tapi seriously,tak sangka pulak si IZZ*** memg power gila bawak kete.bukan calang-calang orang nih,kalaw diasah bakat dye nih,mestie mnjadi seorang pemandu wanita yang berjaya kat pulau pinang nih,kalaw korg nak tahu,berapa kelajuan yang dye bawak,mestie korng terkejut pnye lah,sebab,dye bawak..


170KM/H

haha,dasyat bukan??bleh tak bayangkan apabila seorang pemandu wanita yang membawa 7 orang penumpang dengan sebuah toyota innova beraksi di jambatan pulau pinang sambil memintas kereta yang dibawa oleh kaum adam.mestie tercabar bukan.perasaan time tu hanya boleh berserah je la kat tuhan,sebab memang cuak gila.tapi tahniah la buat kaw,kaw memg terbaeek la kata lukman!!ahaha.




QUENSBAY
oke.lets continue,smpai je kat pulau kitaorang teros pegi QUENSBAY.jalan-jaln kat situ sambil menghirup udara yang tak berapa nk segar.hee..cadangnye nak pegi tgk wayang midnight.smpai jekat tmpat tu,memg tepat tmpat uh nak tutup.betapa punahnye harapanku.mnyesal pun ada gak.hmm,tapi tak pela,takde rezeki k0t!maybe next time k0t!kat situ agak tak lama la.tapi still boleh rasa keindahan susana kat situ,dengan kehadiran mat-mat rempit,memeriahkan lagi keadaan!




PENAHANAN PIHAK P0LIS
then kitaong meneruskan perjalann untok berkaroke dan main snooker.time tu ada 3 je lelaki then kitaorng decide nak main snoker duluw.ingat nak maen satu frame,tapi bila tgk agak lebam je nk masuk bola tu,smpai naik kematu kaki ni.kitaorng just main satu frame je.then apalgi,melalak la lepas tu,its karoke time,ahaha.bnyak lagu gak la dong nyanyi.ak just jadi backup singer je,sebab lagu kat situ memg tak best!semua lagu jiwang leleh je ,tak boleh blah!haha.dah abes je kar0k kat situ,tiba tiba k.ataong dikejutkan dengan kehadiran polis kat situ!memg agak cuak la,kalw tiba2 kna angkut masuk lokap time tu,memg sakit la katakan.kalentong punye kalentong,akhirnya berjaya jugak la lepas!HAHA..dengan sepntas kilat kitaong beredar.then lokasi seterusnya adalah mcdonalds.yeah,saya nk buat pengakuan kat sini,bahawa first time k0t makan burger McD.boleh la tahan rasanye,heee..tapi satu je yg tak lupa sebab bnyak kali nak kna kejar dengan polis,dek kerana skil yang tinggi dipamerkan oleh si izz*** ni,antara kesalahan yang beliau lakukan yang dapat dikenalpasti ialah:

  • langgar lampu merah (lebih kurang 6 kali kot)
  • hampir melanggar kereta peronda polis
  • melanggar had laju yang telah ditetapkan di lebuhraya
  • kelajuan di sektar kawasn perumahan
dan totalnya semua RM1,200.00.*ha,cepat bayar.heee



\MASJID KAPITAN KELING DAN NASI KANDAR
kami teroskan perjalanan ke masjid kapitan keling untuk bersolat kat situ,enj0y.enjoy gak.solat jgan lupa.haha
suasana kat situ memg best sgat.tenang gila,susa nak describe,sebab tak penah nmpak kat mana-mana even kt KL sekalipun!!ak tak melepaskn peluang untuk makan nasi kandar beratur.memg sedap la kan??makn waktu subuh,macam  nak sahur la pulak.haha.tapi agak segan la,makn seorang2 sebab sebelom tak pnah makn nasi kandar!kuno gila kan ak nih??-.-"haish..time tu memg dah nak pagi dah.


BALIK PULAU,YANG MENAKUTKAN
Then kami teroskan perjalann yang semakin ber penghujung ke Balik Pulau.ingat dekat jela.tapi memg jauh gila.dengan keadaan selek0h selekoh yang amat tajam,memg kalah Bukit Putus.dah la time tu duduk kat belakang sekali.rasa nk muntah gila.tak tahan,sebenrnye tak biasa duduk lama-lama kat kete nih,dengan keadann yang macam tu.mula-mula pikir memang nk berhenti kat situ,tapi bila dengar cite dorang yang tempat tu berhantu,teros ak batalkan hasrat tu,trpksa la tahan gak an.huuhhhh,memng rasa terok gila la cumtu.dlam masa 1 jam berada kat selekoh yg agak pelik tu.


SEJARAH TERCIPTA.Heee:C
Akhirnya smpai kat balik pulau.lepas kitaong decide nak balik,sebab dah nak pagi kan.then untok pertama kalinya pemandu lelaki mngmbil alih kerusi pemandu sejak sekian lamanya.haha..terbukti pemandu lelaki lbih cermat berbnding wanita!haha.*gurau je.


HAMPIR-HAMPIR DISAMAN
akhirnya smpai gak kat UiTM Pulau Pinang.rasa bersyukur sgat2 kat tuhan.hmm,ingt dah takde msalah lepas tu,rupanya ada lagi,kami telah ditahan oleh pak guard,sebab bwak kereta masuk dalam UiTM,pas uh kad matrik pulak kna rmpas sakit hati gila la time tu.slow pnye slow talk dengan pak guard.akhrnye dapat gak.ingat kan kna saman.rupanya tak.haha,thax pak guard.heee:C.then ktaong amik kawan-kawan kitaong nak hantar kat jeti sebb dorang nak balik kelantan.after hantar je.thewn teros kitaong hantar kereta yang kitaong sewa kat empunye pemilik.mula-mula hantar cantek je!
bila kasi balik,dah tak mcam kereta,pnuh dengan tahi buruk!heee..


AKHIRUL KALAM
Btw disini saya ingin mengucapkan jutaan ribu kasih kepada pemandu kami izzati(square),yg bnyak mencurahkan bakti serta keringat terhadap kami,tidak lupa,kepada lukman,syira,yasin,effa serta nawal yang telah membuatkan pengalaman ini penuh brmakna.lain kali masuk PTPTN kita keluar lagi,kali nie biar Muhammad Hairul Nizam yg bwak!ahaha!!oke,thax sekali lagi!;D.Tidak lupa juga kepada fatahiah,serta rakannya yang mnjadi wtak sampingan!heeee:C

ANTARA YANG TERLIBAT DALAM OPS KALI INI;D

P/S JIKA MENIMBULKAN SEBARANG KETIDAKPUASHATIAN TERHADAP PENGELUARAN ENTRY INI SAYA UCAPKAN BERBANYAK MINTAK MAAF.ENTRY INI DIWUJUDKAN HANYA SEKADAR SUKA-SUKA TIDAK BERNIAT MENYINGGUNG MANA-MANA PIHAK.







2 comments:

Ezzaty said...

Haha..sempoii arhhh..xley blah!! haha. :DD

hairul aqua said...

haha!kenangan satu malam k0t!heee;DD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...