Manchester United.Glory,glory,Glory!!

Entry kali nie nak citer pulak tentang kejayaan pasukan kesayanganku iaitu Manchester United.HAHA~ sapa,kata manchester united nie,tak power.cecakap.cecakap*terpengaruh ngan hantu kak limah la nih.bhaha.kejayaan nie memg dapat dijangka.sedang asyik,pasukan lain membeli belah sambil membuang duit untuk mendapatkan pemain terhebat untuk merebut kejuaraan.nyata perjuangan mereka sia sia belaka.mestie pasukan pasukan seperti Chelsea,Arsenal,Liverpool,Totentham dan Manchester city,cemburu gila.apabila Mancester United ,dinobatkan sebagai juara dua kali berturut turut.Manchester United,tak payah nak beli bnyak banyak pemain ternama.cukuplah yang ada sekarang.Paling aku kesian kat Manchester city dengan Chelsea yang terpaksa menggunakan dana yang banyak untuk memebeli pemain yang tidak berbaloi,seperti dilakukan oleh Chelsea untuk mendapatkan fernando torres.langsung tak berbaloi lah.HAHA*mungkin takde rezeki kot~tapi aku salute gak la dekat Tontenham,walaupun,team dorang tak kaya dan tak mempunyai sejarah yang tersendiri,namun mereka mampu menempa kejayaan ini terbukti apabila mereka mampu menjejaki ke liga juara juara hingga ke peringkat suku akhir.aku rasa maybe perebutan juara liga pada musim depan pasti sengit dengan kehadiran pasukan yang menempa naik serta pembelian beberapa pemain terkenal.Kali nie aku nak tunjukkan detik detik kemenagan semasa ditabalkan sebagai juara Barclays Premier League sebanyak 19 kali dari dahulu hinggalah sekarang.


1907-1908

1910-1911

1951-1952

1955-1956

1956-1957

1964-1965

1966-1967

1992-1993

1993-1994

1995-1996

1996-1997

1998-1999

1999-2000

2000-2001

2002-2003

2006-2007


2007-2008

2008-2009

2010-2011

Barcelona Vs Manchester United

Yeah!marilah ramai-ramai menyokong Manchester United dalam perebutan liga juara-juara,sekurang kurangnye,ada jugak la,wakil dari England kan??hee:C.tapi aku sebenrnye tak berapa confident dengan kemampuan Manchester United nih bila bertemu Barcelona.HAHA! ape apehal pun. Gud Luck tOOO...
 MANCHESTER UNITED dan ALEX FERGUSON.



.

3 comments:

WONG JAWA said...

Follow sukses di #104, ditunggu re-follownya di http://majapahit1478.blogspot.com. Salam persahabatan. Thanks.

mamat said...

united mmng hebat..
dan anda juga hebat..tahniah..

http://www.ceritamamat.com/follower-2200-mamateste-blog

hairul aqua said...

yea!anda pun hebat jugak.tahniah juga~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...