PENGEMBARAAN DI PUNCAK GENTING HIGHLAND YANG MENYEDIHKAN.;D

Salam pagi Jumaat.!!Nak tahu sebab ape sedih????wahaha.korang kena baca duluw sampai abes oke:D..Sebermula lah cerita,memang dah jadi adat untuk setiap tahun,kitaorang akan pilih satu tempat untuk pergi bercuti,sambil menghiburkan diri.awal-awal pagi lagi kitaorang bertolak dari Petaling Jaya ke KLSentral.nak pegi Genting kalaw pkai package memang murah dan berbaloi-baloi.muahahaDalam RM45*tapi tak tahu la sekarang berapa.bagi yang belum pernah pergi,dan ingin pergi bersama kawan-kawan or family.boleh la,pergi melalui package tersebut.sampai kat KL Sentral,dalam pkol 7.45 kot.Bas bergerak dari KL sentral pkul 8.sempat jugak la,catch some picture kat dalam bas tu;D


HAHA~tergelak besar aku*ntah ape yang kelakar tak tahulah:D

Perjalanan dari KL Sentral mengambil masa 2 jam.memang agak lmbat la,sebab bas ni bawak macam ape ntah.haha.oke sesampai nye kitaorang kat situ,kitaorang hanya dapat meng"snap" gambar nie je,haha.sebab keterujaan melampau.first time kot,nek kete kabel terpnjang kat asia uh.wakaka.


Gambar kasut je,tapi terbuktikan kitaorang nek cabel car ni.wakaka.XD

Sampai je kat atas uh.aku mula rasa kedinginan yang melampaui batas.haha.tapi mak aku penah cakap,time mak aku muda-muda dulu,*skunk pun muda gak,haha.time tu lagi sejuk.menggigil wa cakap sama lu.heee:D.oke,sjurus je check out,dari kereta kabel yang menakutkan tu,kitaorang pun jadi blur,tak tahu mana satu nak tuju,sebab bnyak sgat permainan yang perlu dihabeskan.orang pun rmai.hermm,aku stil ingat lagi,permainan pertama yang kitaorang men adalah Go Kart..tapi kelajuan go kart tersebut,tidak sepantas yang diinginkan.agak kecewa la.Btw,puas jugak la,men menda tu,HAHA~nak tgk acara meng'snap' gambar??mari-mari..

Say "Aneeppp".HAHA~

Berlatar belakangkan permainan yang tidak dapat dihabeskan.

jual-jual,murah-murah!3 kati RM5.Wakaka..

Aku bersama Eddy*abg anip.HAHA~

Sejok doe kat atas bukit nie,nGee!!!

Nak cakap ape lagi erk,erm tade idea lah-.-"

Duduk diatas ekor dinasour yang hampir nak patah.DD

Atas jambatan yang tak berapa nak panjang.XD

Bermain main bersama kelawar.HAHA~


Sedang asek bermain main dipuncak Genting Highland,kitaorng terlupa pulak,yang bas bergerak pkol 7 malam,dalam hati kitaorang,memang takkn sempat la nak sampai kat bas tu kan.sampai kat stesyen bas tu pun dah pkol 8.hermm,memang mati akal time tu.tak tahu nak buat ape.akhirnye kitaorng declare,nak tongtong,ramai-ramai duet nak pergi stesyen KTM.aku tak ingat la bape hinggit dye mintak tambang dari stesyen uh smpai stesyen KTM.tapi kitaorang terpaksa berkorban untuk balik.takkn nk duduk kat situ je kot.haha.akhrnye kitaorang sampai jugak kat stesyen KTM Batang Kali.



sempat lagi posing uh,walaupun dalam keadaan mencemaskan.HAHA~

Berbekalkan pengertahuan aku tentang selok belok KTM nie,sebab dua tahun aku ulang alik naik KTM pergi da balik asrama.kalaw tak,ntah la tak tahu ape jadi kat kitaorang.wakaka.akhirnye keretapi yang ditunggu pun kunjung tiba.nak tengok ape jadi kat dalam keretapi tu??

HAHA~sukahati kitaorang je main baring-baring dalam keretapi tu.
orang lain dah usha pelik je:D

Tapi tak pe la kan.ape kitaorang kesah,kitaorang bayar tiket.haha.lagipun tade orang time tu,sebab keretapi terakhir kot.buat la suka hati korang yer.perasaan cuak yang menebal masa dua jam yang lepas kini beransur pulih dengan begitu pantas*macam makan panadol actifast.HAHA~Pengajaran yang boleh kitaorang dapat kat sini ialah,kita hendaklah judge time yang betul,tanpa menimbulkan kerisauan pada semua pihak.oke2,lepas nie kitaorang akan lebih berhati hati.HAHA~

Yeah dah sampai rumah.Boiyeee..Genting Highland,nantie kitaorang datang lagi .HAHA~
Berakhirlah episod kesedihan.XD


2 comments:

nurulalia92 said...

ni bila lak weh ko g ? xajak pun kan ? huhu :P rindu lor kawan2 lama :)

hairul aqua said...

haha!ni dah lama la.time tingkatan 5 kot.tapi best gila.kalaw kaw ikut.takut tak larat je.heee:C

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...