LDK ! Sumpah menyusahkan hidup Aku .


Bende alah ni,lah paling aku bnci doe ! *Gambar hiasan .


Assalamualaikum !  Esok hari paling aku benci dalam minggu nih. Kenapalah perlu diadakan Latihan Dalam Kumpulan (LDK) dan diwajibkan setiap pelajar UiTM. Entah! aku pun tak tahu ape yang benefit sangat bnde ni. Selama aku mengikuti program ni,selama 2 semester,aku pun agak musykil ,tahap kewajaran program ini diperkenalkan. Aku tahu ramai student UiTM sendiri menolak kewujudan program ni. Tapi apakan daya ,terpaksa jugak pergikan ?Mungkin ramai yang sependapat dengan aku. Bila aku,belek-belek balik name list yang sama group dengan aku, aku tengok ramai yang kena repeat LDK ni. Aku tahu, nak tak nak dorang kena ikut balik semua program yang telah ditetapkan. Kalau dorang stil keras kepala jugak,alamatnye tak grade la dorang.Sampai ex-student UiTM sendiri ,merangkap lecturer aku pun cakap progam ni buang masa. Entah lah !



Oke! cari nama aku. HAHA. Memang tak jumpa lah. :)


Nak kena joget-joget lah! menari,berlakon buat bende bodoh ! ape kejadah nye? Aku dah boleh hafal,semua tu dalam benak otak aku. Even,baru Dua semester. Dah bnyak bende aku boleh agak.HAHA. Hope esok,luck sentiasa menyebelahi aku selama 10 jam !  What ? 10 JAM !! Memang sakit gila la  kan ?so! senyum,tak perlu kata -apa-apa ~





Even,aku menentang kewujudan program yang agak tak releven ni. Takde lah,sampai aku tak sokong semua program yang pihak UiTM anjurkan.Aku salute gilaa ! pada pihak UiTM yang martabatkan bangsa melayu dan bumiputera.Kalau aku kat takde kat sini,tak tahu lah mana aku nak menumpang belajar kan ? HAHA. Jangan risau UiTM  kau sentiasa dihatiku.  :)

7 comments:

ekin alias said...

da mcam matrik la pulak kena ade LDK bagai...be strong to face ur LDK haha

♥e'in♥ said...

sabar jela ye..

Muhammad Hairul Nizam said...

tapi bila dah lepas ldk ni.rasa rindu pulak.haha.:)

Syira Rara said...

hai..saya baru je follow ur blog n if u dont mind plisss singgah2la my blog dan follow yea..blh berkongsi cerita (^_^)

Muhammad Hairul Nizam said...

hai ! Done follow you. Best jugak kongsi2 ni.:):)

Nurrul said...

hehehe , kehidupan di Uitm macam nie kea ? ?? ?nampak macam best tapi mcm terseksa jer :) sabarlah...

Muhammad Hairul Nizam said...

yeah! this is UiTM. Bila dipikirkan balik,program ni la yg mndekatkan pelajar dgn UiTM sndiri.hehe.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...