Hujan batu,Boleh buat otak bergeliga?betul ke ?:

Assalamualikum w.b.t. Bulan ni,kerapkan hujan ?tengok la,macamman keadaan dekat Thailand,hampir separuh negara mereka,ditenggelami air.Dasyatkan ?sampai angkor wat,yang dijadikan monumen sejarah pun,turut terjejas akibat hujan yang tidak menentu sterusnya mengakibatkan banjir itu.Sekarang, banjira dah menular dari arah utara iaitu perlis dan Kelantan.Walaupun ,ia adalah kejadian yang biasa dihadapi penduduk sekitar.Agak kasihan kalau nak diikutkan,ditambah pula,risiko hujan tersebuat yang boleh mengakibatkan bencana alam lain yang bakal menyusul.



Bila hujan batu,akulah orang pertama yang akan takut.:(


Harini je,dekat area Permatang Pauh,dah bnyak kali hujan.Susah aku nak bergerak,sana sini.Banyak perkara yang tertangguh.Sidai baju tak boleh,nak beli barang tak boleh.Duduk je lah kat rumah ni.Nasib baik takde lah boring sangat kan ?Ingat masa kecik-kecik dulu,kalau time hujan batu,memang nak roboh rumah tu,dek kerana, hujan batu,jatuh,dekat atap zink rumah.Memang takut gila time tu.Memang la,tak tahu nak buat ape.Amik selimut,then baring dekat atas kerusi.Then tertidur.


Rasanya takde lah sampai macam ni.:)

Bangun-bangun je,aku tengok,mak aku dah ada kat luar,sibuk mengutip air batu kat luar tu.Aku pun kehairanan. Nak buat ape dengan batu tu. Then mak aku masuk rumah,dan suro aku makan bende tu.Aku pun agak pelik la.Kalau aiskrim,aku lah no1.Tapi, air batu yang jatuh,dari langit.Mungkin time tu kecik lagi,aku pun main pakai telan je.Takde perbezaan sngat pun dengan air batu lain.Mungkin jatuh dari langit kot.Entah.:)


Orang cakap,kalau makan air batu masa kecik-kecik.Otak dye bergeliga ?betul ke ?Asal aku rasa macam biasa je.Ouh! kalau makan air batu,semua jadi pndai.Menyesal aku tak makan bnyak-bnyak dulu.Boleh belajar dekat Oversea.Ceh !



Oke! Bai




3 comments:

EZAN IDMA said...

hye. dah lama tak rasa hujan batu. dlu masa kecik2 penah jugak .

Awk, awk buat pop up komen eh, senang sikit saya na komen entry awk. Untuk kemudahan dan mesra pengguna. cara nya kat sini

http://azfar9897.blogspot.com/2011/04/cara-buat-pop-up-window.html

Muhammad Hairul Nizam said...

Hye! Eh! sama lah kite.Thax eh,for share the tips.Done following that,succesfully.:):)

Anonymous said...

Pembenaran yang paling penting untuk ini adalah memanaskan mengungkapkan dari Miscellanea sensitif , bumi , terjadinya juga bisa menjadi front atmosfer nyaman dan lebih .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...